Zo kies je de juiste dekbedovertrek

Geplaatst op
dekbedovertrek

Slaap jij slecht? Dat kan heel veel oorzaken hebben. Mensen gaan naar de dokter, gebruiken slaappillen of gaan mediteren. Wat echter vrijwel iedereen vergeet is even kritisch naar het bed kijken, en dan niet alleen het matras en frame. Juist je dekbedovertrek speelt een grote rol in je slaapcomfort. Daar wil je dan ook niet op bezuinigen.

dekbedovertrek

Een te grote dekbedovertrek

Wanneer een dekbedovertrek te groot is dan gaat je deken schuiven in de overtrek. Dat zorgt ervoor dat je niet lekker ligt. Je kunt je ook vast draaien in de overtollige stof op je bed. Dat zorgt voor nog meer ongemak en je wordt te vaak wakker gedurende de nacht. Maar ook een te kleine overtrek is niet goed. Dat zorgt er namelijk voor dat de deken wordt opgepropt in de hoes. Je ligt dan eigenlijk onder meer deken dan de bedoeling is en dat kan ervoor zorgen dat je het bloedheet krijgt. Te warm zijn gedurende de nacht heeft een negatieve invloed op je slaap.

dekbedovertrek

Materialen zijn belangrijk

Minstens zo belangrijk is het materiaal van je dekbedovertrek. Want als je het snel warm hebt dan moet je niet onder een zijden overtrek gaan liggen. Dan heb je juist katoen nodig. Dit is een stof die goed ademt en waar je lekker in kunt bewegen. Zweten is geen probleem want door de ademende stof blijf je toch lekker koel, ook op de meest broeierige zomerdag. Zo slaap je ineens veel beter zonder allerlei dure maatregelen te nemen.