28 november 2021

Zelf een terrasoverkapping maken

2 min read

Een terrasoverkapping maken doe je makkelijk zelf. In dit artikel vertellen we je welke houtsoorten geschikt zijn voor een terrasoverkapping en we vertellen je de makkelijkste manier voor het bouwen van een terrasoverkapping. Hopelijk kan jij na dit artikel genieten van je terrasoverkapping in de tuin, bij het kampvuur tijdens een gezellige avond.

Houtsoorten voor een terrasoverkapping

Er zijn verschillende houtsoorten als je de bouwmarkt binnenloopt, maar niet alle houtsoorten zijn geschikt. Er zijn namelijk houtsoorten die kromtrekken als ze vochtig worden. Daarom is het belangrijk de juiste houtsoort te kiezen wanneer je dit project begint. Allereerst zijn houtsoorten die waterbestendig zijn vaak ook duurder, denk bijvoorbeeld aan douglas hout of eiken. Deze houtsoorten zijn ideaal voor in de tuin en trekken niet krom. Integendeel van deze houtsoorten zijn er ook houtsoorten die niet waterbestendig zijn, neem een voorbeeld aan vurenhout, dat snel krom trekt of steigerhout (Houtdirect).

Terrasoverkapping bouwplan

De meest simpele terrasoverkapping die je kan maken is met palen. Hiervoor heb je 4 keer 4 meter palen nodig die je anderhalve meter in de grond slaat. Zo staan de palen extra stevig. Om de bovenkant te maken kan je ook palen gebruiken, maar het gebruik van planken zorgt voor minder last van weersomstandigheden. Maak een raster van vier palen in een vierkant en leg de planken op het raster. Sla de planken in de palen om een dak te maken. Dit dak bevestig je op de palen die je in de grond hebt geslagen en zo heb jij je eigen gebouwde terrasoverkapping. Je terrasoverkapping naar de next level brengen doe je door vlonders onder de terrasoverkapping te plaatsen. Zo creëer je echt een terras!

Natuurlijk is het mogelijk ook professioneel een terrasoverkapping te maken, deze zal er vast beter uitzien. Ook zal een professional meer opties hebben en veel assortiment hebben als het gaat om materiaal, kleur en uiterlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *