Wonen in Rotterdam? Zo vind je snel een huis!

Geplaatst op

Rotterdam is een zeer populaire stad om in te wonen. Dit is niet gek aangezien hier genoeg te beleven valt. Denk aan het gezellige stadcentrum, alle uitgaansgelegenheden en natuurlijk het prachtige uitzicht op de skyline. Toch maakt dit het erg lastig om een leuk huis te vinden in de stad, aangezien er meer vraag is dan aanbod. In dit artikel vertellen wij je daarom graag hoe je toch een leuk huisje kunt vinden in Rotterdam!

Koop of huur

Ten eerste is het goed om na te gaan of je een huurhuis wilt of een koophuis. Een huurhuis zal relatief makkelijker te vinden zijn, aangezien deze meer worden aangeboden in de stad. Het nadeel hiervan is wel dat je vaak een flinke huurprijs betaalt voor een relatief kleine ruimte. Het is dus aan jezelf of je dit er voor over hebt. Een koophuis daarentegen is niet gemakkelijk te vinden en ook hier zul je diep in je portemonnee moeten tasten. Vaak wordt er door een taxatie huis Rotterdam een vraagprijs opgesteld. Doordat alle huizen zo gewild zijn, kun je er vanuit gaan dat er flink wordt overgeboden op een vraagprijs. Zorg dus dat je een goed zakcentje achter de hand hebt. Schrijf je hiernaast in bij verschillende woningcorporaties om op te hoogte te zijn van alle beschikbare huizen. 

Vergroot je zoekgebied

Iedereen wil natuurlijk een mooi huis op een perfecte locatie. Helaas kun je hier lang op wachten en daarom adviseren we je om een beetje water bij de wijn te doen en je zoekgebied te vergroten. Rondom het centrum van Rotterdam liggen onwijs leuke buurten waar je een perfect huisje kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan Hillegersberg, Blijdorp of zelfs Capelle aan den IJssel. Dit ligt misschien niet in Rotterdam, maar je bent binnen een kwartier in de stad. Probeer dus ook verder te kijken en sta open voor andere huizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *