28 november 2021

Wat doet een doorstroomverwarmer?

1 min read
Logo Boilermarkt

Een doorstroomverwarmer is praktisch gezien een spirale stang.Het koude water stroom er aan de een kant in en het water wordt in de spiraal van de doorstroomverwarmer opgewarmd en komt er dan vervolgens aan de andere kant weer uit. Je hoeft simpelweg alleen de kraan open te draaien en kun je per direct genieten van het warme water.

De merken doorstroomverwarmers 

Doorstroomverwarmers zijn er te vinden in zeer veel verschillende merken. Zo is het A-merk Stiebel Eltron met het energielabel A een zeer gewilde doorstroomverwarmer. Een doorstroomboiler werkt alleen op krachtstroom en moet 3-polig worden aangesloten. Energie wordt steeds schaarser en kostbaarder en een aantal verschillende bedrijven hebben hier op het moment al oog voor. Deze Bedrijven bieden in het assortiment dat zij aan bediend daarom ook boilers en doorstroomverwarmers aan met het energielabel A. De producten met dit energielabel hebben een laag energieverbruik waardoor er veel energie bespaard wordt. Bij de efficiënte doorstaan gaat geen energie verloren. Bij een elektrische doorstromer kom er in de buis aan de ene zijde het koude leidingwater binnen en aan de andere zijde komt het warme water weer naar buiten. In de spiraal zal de elektrische verwarmingsdraden zorgen voor de gewenste temperatuur die tot maximaal 60 graden zal kunnen gaan.

Het energieverbruik in de speciale productomschrijving 

Je zult meer informatie kunnen vinden over het energieverbruik van het desbetreffende product in de productomschrijving van de doorstroomverwarmer. In deze omschrijving zul je exact kunnen zien wat het desbetreffende product aan energie verbruikt.