Visgraatvloeren

Geplaatst op

Bijna iedereen kent wel de wel bekende visgraatvloer. Bij een visgraatvloer worden de houten delen in een schuin lopend patroon gelegd. Dit geeft een mooi, warm en soms zelfs een speels effect. Niet alleen het patroon, maar ook de houtsoort, afwerking, behandeling en de lengte en de breedte van de afzonderlijke planken zijn van invloed op de uitstraling van de vloer. Het visgraat patroon op de vloer geeft een kamer een extra finishing touche en een gezellige en warme sfeer.

Kan ik een visgraatvloer zelf leggen?

Een visgraat parket vloer leggen is lastiger dan een vloer zonder patroon. Je moet weten waar je op moet letten voor het mooiste resultaat. Het zelf leggen van een visgraatvloer kan daarom een flinke uitdaging zijn en soms zelfs ook nog voor specialisten. Voordat je zelf een vloer gaat leggen is het belangrijk dat je eerst opzoek gaat naar informatie en misschien wel om tips vraagt van vakmensen.

Een veel gestelde vraag is ook of een houten visgraat vloer samen kan met vloerverwarming. Het antwoord: dit kan zeker! Dit is ideaal, want woningen worden steeds vaker gebouwd met vloerverwarming voor houten vloeren. Dit is ook nog eens een efficiënte en zuinige manier van verwarmen. Heb je nog geen vloerverwarming, maar ga je wel een nieuwe vloer leggen dan is het zeker de moeite waard om erover na te denken om ook vloerverwarming te leggen.

Soorten visgraatvloeren

Er zijn allerlei soorten visgraatvloeren. Ga je liever voor een strakke vloer of toch eentje met een klassieke uitstraling? Het is allebei mogelijk! Afhankelijk van de houtsoort kan je een houten visgraatvloer laten stomen, roken of oliën. Dit geeft weer een ander effect aan je vloer en zo blijft de vloer het langste mooi. Bovendien geeft de houtsoort zelf al een mooie uitstraling aan de kamer. Ga je voor een lichte of een donkere vloer of voor smalle of brede stroken voor de vloer? Alles is mogelijk. En om ook nog een beetje duurzaam te zijn kan je de vloer voorzien van een slijtvaste laklaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *