Verschillende soorten gevelbekleding om uit te kiezen

Geplaatst op
gevelbekleding

Een gevel kiezen voor je pand is geen gemakkelijke klus. Gevelbekleding moet namelijk veel kunnen weerstaan. Het materiaal krijgt met verschillende weersomstandigheden te maken, waar veel vocht bij komt kijken. Het materiaal moet dan ook dit vocht goed af kunnen voeren. Gelukkig zijn er voor het Nederlandse klimaat nog steeds veel opties. Hier lees je meer over de verschillende soorten gevelbekleding.

Hout als gevelbekleding

gevelbekleding
SONY DSC

Een gevel van hout geeft een luxe uitstraling. Je ziet het veel bij zwembaden, wellness resorts en chalets in skigebieden. Maar je kunt het natuurlijk op elk soort pand gebruiken. Er zijn verschillende soorten hout geschikt voor op een gevel en ze hebben allemaal andere specificaties. Het is wel belangrijk om te weten dat onderhoud aan een houten gevelbekleding niet mild is. Je moet er best wat aan doen door de jaren heen.

Kunststof gevelbekleding

Ga je voor een gevel van kunststof? Dat is makkelijker dan hout. Hoewel kunststof natuurlijk niet precies hetzelfde is als hout, zijn er wel versies die er erg op lijken. Het voordeel van kunststof is dat het goedkoper is en ook nog eens minder onderhoud nodig heeft. Sommige mensen vinden het echter niet zo chique staan.

Een gevel van steen

gevelbekleding

Muren zijn vaak van steen of beton, en daar plaats je een gevel overheen. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt de gevel ook gewoon van steen laten zijn. Dat zien we in veel oude steden nog altijd. Steen is stevig, het kan letterlijk honderden jaren meegaan.