Tuinmens? Dan kun je niet zonder overkapping

Geplaatst op
terrasoverkapping limburg

Zit jij het liefst zo vaak mogelijk in je tuin, bijvoorbeeld om te eten, spelletjes te doen of te lezen? En zou jij jezelf dan ook een ware tuinliefhebber kunnen noemen? Dan is er voor jou waarschijnlijk weinig vervelender dan wanneer je plotseling naar binnen moet omdat het fris of regenachtig wordt. Op warme dagen kan het juist zijn dat je je constant moet verplaatsen om in de schaduw te kunnen blijven zitten. Let wel: van deze scenario’s heb je alleen last als je niets hebt gedaan om je tuin aangenamer te maken. Een terrasoverkapping in Limburg kopen is dan iets dat zeker goed is om te overwegen. Met zo’n overkapping weet je jezelf altijd verzekerd van een schaduwplekje in je tuin. Ook kun je op ietwat koude of natte dagen gewoon in je tuin zitten. Je verlengt dus je persoonlijke tuinseizoen en je verhoogt het aantal dagen waarop je jaarlijks in je tuin kunt genieten. Een terrasoverkapping kun je in een veelvoud aan materialen en kleuren aanschaffen. Interessant is om hierbij een exemplaar van Douglas-hout te overwegen. Lees hieronder waarom.

terrasoverkapping limburg

Een terrasoverkapping van Douglas-hout: doen!

Terrasoverkappingen van Douglas-hout vormen een populaire optie bij veel tuinliefhebbers. Dit heeft onder meer de volgende redenen:

• Douglas-hout heeft een warme, zachte uitstraling, iets dat bij veel tuinen uitstekend past.

• Het is een redelijk duurzame houtsoort die lang meegaat.

• Je hoeft er weinig onderhoud aan uit te voeren. Af en toe even behandelen met een speciale soort beits, olie of verf is al voldoende.

• Douglas-bomen zijn lang, dus van Douglas-hout zijn dan ook lange planken beschikbaar. Ideaal voor grote bouwwerken! De planken zijn bovendien recht, stabiel en sterk.• Douglas-hout is relatief goedkoop in aanschaf.

terrasoverkapping limburg