Soorten radiatoren en hun voor- en nadelen

Geplaatst op

Bent u op zoek naar een radiator? Maar het aanbod van radiatoren is zo groot dat u niet weet of u moet gaan voor een henrad radiator of een thermrad radiator en daarnaast weet u niets van radiatoren af? Dan is het handig voordat u een radiator koopt om op de hoogte te zijn van een aantal soort radiatoren en wat zij doen. In dit artikel leest u meer over de paneel radiator, dubbele paneel radiator en de kolom radiator. Maar voor professioneel advies kunt u het beste naar www.radiatorendiscounter.nl die u helpt met het vinden van de juiste radiator voor u.

Wat is een paneel radiator?

Een paneel radiator staat ook wel bekend als een single panel radiator en kan kortweg omschreven worden als een waterbak die verwarmd wordt. De radiator is aangesloten aan de CV-installatie en krijgt warm water die de radiator dan weer verspreid door de kamer. Een paneel radiator is handig hierin in dat deze dicht op de muur staat, waardoor zo min mogelijk energie verloren gaat. Tevens kunt u een paneel splitsen waardoor u meer oppervlak kan dekken. Daarnaast is de radiator ook goed in design.

Wat is een dubbele paneel radiator?

De dubbele paneelradiator is zoals de naam al zegt een radiator die bestaat uit twee paneel radiator die op elkaar gemonteerd zijn. Hierdoor creëert de radiator meer vermogen, waardoor de kamer sneller en warmer wordt. Een nadeel aan de dubbele paneel radiator is dat deze door de opstapeling vrij dik is in design, waardoor hij ook uitsteekt en moeilijk te plaatsen is.

Wat is een kolom radiatoren?

De kolom radiator is anders dan de bovenste twee radiatoren die beschreven is. Dit komt doordat deze radiator bestaat uit buizen. Deze buizen zijn verbonden met elkaar aan de bovenkant en onderkant en vormt zo de radiator. Dit kunt u ook zien als een sectie. Waar de paneel radiator en kolom radiator bestaan uit 1 sectie bestaat de dubbele paneel radiator uit 2 secties. De kolom radiator is al jarenlang in gebruik en bestaat dan ook al een langere tijd dan de paneel radiator en de dubbele paneel radiator. Wat mensen vaak denken bij de kolom radiator is dat deze traditioneel is wat een voordeel kan zijn in sommige huishoudens.