Sfeer creëren met nieuwe spotjes? Ga voor led!

Geplaatst op
led spotjes

Dat in elke woning verlichting en lampen nodig zijn, daar is iedereen natuurlijk wel van op de hoogte. De manieren waarop je deze verlichting kunt aanbrengen lopen alleen nog wel enorm uiteen. Zo is er bijvoorbeeld niets mis mee om lampen te monteren die simpelweg hun hoofdtaak goed uitvoeren: licht geven. Echter zijn lampen ook bij uitstek geschikt om een sfeerverhogend effect mee te creëren in huis. Zo sla je in wezen twee vliegen in één klap. Inbouwspots worden doorgaans bijvoorbeeld gezien als sfeerverhogend. En het fijne is: tegenwoordig kun je ook gewoon voor led spotjes kiezen als inbouwspots.

led spotjes

Waarom inbouwspots aanbrengen?

Om de volgende redenen kiezen vele mensen ervoor op diverse plekken in huis inbouwspots (al dan niet met ledverlichting) aan te brengen:

  • Zoals gezegd: ze zijn geschikt voor in elke ruimte in huis.
  • Inbouwspots kun je laten kantelen of verstellen voor een nog fraaier effect.
  • Ze nemen geen ruimte in beslag, want ze zijn simpelweg in een wand of (meestal) in een plafond ingebouwd.

Om deze redenen kies je voor spotjes van led

Nu je wellicht al overtuigd bent over het nut en de toegevoegde waarde van inbouwspotjes is het tijd om je te verdiepen in welk soort verlichting je eigenlijk gaat gebruiken. Welnu, zoals al eerder aangehaald is led ook bij spotjes de beste keuze, en wel om de volgende redenen:

  • Ledverlichting gebruikt weinig energie en zet deze kleine hoeveelheden energie ook nog eens bijna volledig om in licht. Dit laatste doen ouderwetsere soorten lampen niet zozeer; die zetten grote delen van de energie om in warmte.
  • Inhakend op het bovenstaande: van ledverlichting komt geen warmte af, dus het binnenklimaat wordt hier niet door verstoord. Vooral in de warmere periodes van het jaar is led dus ideaal.
  • Ledlampen hebben een enorm lange levensduur.
  • Ledverlichting komt heden ten dage in talloze verschillende uitvoeringen. Bovendien zijn dimfuncties bij led inmiddels ook beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *