28 november 2021

Overwaarde verzilveren

2 min read
deal

Veel overwaarde op je woning? Deze kun je verzilveren!

Als je al enkele tientallen jaren geleden een huis hebt gekocht en nu nog steeds in dat huis woont, dan heb je je hypotheek waarschijnlijk grotendeels of geheel afbetaald. Ten eerste is dat natuurlijk een geruststellende gedachte voor jouzelf. Bovendien weet je hiermee dat je een enorme overwaarde hebt opgebouwd. Met overwaarde bedoelen we het gapende gat dat tussen jouw restschuld en de huidige marktprijs van je woning zit. Hierbij gaat het om tienduizenden tot waarschijnlijk zelfs honderdduizenden euro’s. Dit feit roept de vraag op of je dit geld, dat feitelijk onder jouw bezit valt, alleen dan nu in je huis is geïnvesteerd, niet extra snel beschikbaar zou willen hebben. Normaliter zul je moeten tot je je woning verkoopt, maar wat als je gewoon in dit huis wil blijven wonen? In dat geval zijn er diverse mogelijkheden deze overwaarde te verzilveren. Lees verder als je daar het fijne van wilt weten.

overwaarde verzilveren

Een aantal manieren om je overwaarde te verzilveren op een rijtje

Het verzilveren van je overwaarde is op verschillende manieren mogelijk. Dit zijn de meest voorkomende strategieën: 

  • Het oversluiten van je hypotheek. Hierbij kun je dan meteen je hypotheek verhogen.
  • Het afsluiten van een extra hypotheek.
  • Het afsluiten van een krediethypotheek. Dit is vergelijkbaar met een doorlopend krediet, zij het dan met je huis als onderpand.
  • Je woning verkopen en meteen zelf huren.
  • Het afsluiten van een zogeheten verzilverhypotheek.

Maak gebruik van gedegen advies

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt zijn de mogelijkheden waarmee je je overwaarde kunt verzilveren erg uiteenlopend. Deze mogelijkheden zijn bijvoorbeeld erg verschillend wat betreft de risico’s die eraan verbonden zijn. Ook de bedragen die direct beschikbaar komen kunnen behoorlijk uiteenlopen. Om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt is het dan ook zeker raadzaam gedegen advies in te winnen bij een financieel adviseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *