Meer kleur met een haagbeuk

Geplaatst op
haagbeuk

Een haag in de tuin biedt niet alleen meer privacy. Het geeft ook ontzettend veel kleur in jouw eigen tuin. Normaliter plaatsen wij allemaal graag een hek om hier de privacy mee te waarborgen. Maar denk dan eens aan de haagbeuk! Hiermee zorg jij niet alleen voor een afscheiding, maar ook voor meer groen in de tuin.

haagbeuk

Wij zijn allen massaal bezig om momenteel onze tuin klaar te maken voor de zomer. Het onkruid wordt verwijderd en de bloemetjes krijgen hun plekje toegewezen. De haagbeuk wordt ook nog wel eens de Carpinus Betulus genoemd. De haagbeuk is niet alleen voor jezelf erg prachtig, maar ook de dieren zien dit maar al te graag. Een prachtig nestje in jouw haag, dat is toch het mooiste wat je kunt hebben?

Alleen blad en geen besjes

De haagbeuk is niet alleen een stevige haag wat afscheiding biedt. De haag verliest zijn blad in de winterperiode, maar maakt graag plaats voor nieuwe bladeren. Hierdoor heb je ieder jaar een mooie haag staan en kun jij gerust in jouw eigen tuin zitten!

haagbeuk

Snoeien

Natuurlijk is het belangrijk om te snoeien. Hiermee behoudt hij zijn vorm en kun je er nog langer van genieten. Doordat hij ongeveer 20 tot 40 centimeter per jaar groeit is het sterk aan te raden om na de zomer flink te gaan snoeien. Let er wel op dat je hem niet tot op de stam snoeit! Dan bestaat de kans groot dat hij niet meer uitloopt volgend jaar.