Meer dan alleen een raam

Geplaatst op
Dakramen

Tegenwoordig zijn dakramen meer dan alleen een raam om daglicht binnen te krijgen op bijvoorbeeld de zolder. De mogelijkheden en de soorten die er zijn hebben de ramen ook een andere functie gegeven. Het is eenvoudig om ermee te luchten in zomer en winter, een mooie ruimte te creëren waar je van alles mee kunt doen. Van een eenvoudige hobbyruimte tot een volwaardige kantoorruimte op zolder, bepaal zelf wat je met je zelfgemaakte kamer wil doen en geef je woning meerwaarde.

Dakramen

Minder energieverbruik

De nieuwe generatie dakramen zorgt ervoor dat je minder energie gebruikt, er wordt glas gebruikt was dubbel isolerend is. Waar voorheen veel warmte verloren ging via het glas is dit niet meer aan de orde met de nieuwe dakramen. Het glasoppervlak van een Velux dakraam is groter dan de oude serie, dit betekent ook dat je meer daglicht in je ruimte krijgt. Al met al biedt de nieuwe generatie ramen alleen maar voordelen, zowel op energiegebied als met het vangen van daglicht.

Dakramen

Houd de zon buiten met een jaloezie

Dakramen zijn bedoeld om daglicht binnen te halen en een ruimte meer comfort te geven, maar in de zomer wil je ook de zon buiten houden omdat het anders veel te warm wordt. Bij bouw-handel.nl zijn er verschillende soorten bescherming om de zon buiten te houden, van een eenvoudige jaloezie tot een rolgordijn met zijgeleiding die perfect blijft zitten bij het raam. Vandaag de dag is het zelfs mogelijk om dakramen elektrisch te bedienen, comfortabeler dan ooit om een raam aan te schaffen.