28 november 2021

Led scoreborden

2 min read

LED scoreborden zijn een innovatieve manier om weer te geven hoeveel punten elke deelnemer heeft verdiend. Ze zijn zeer vergelijkbaar met de standaard scoreborden gemaakt van hout, behalve dat ze LED-lampen hebben in plaats van gloeilampen.

De geschiedenis van scoreborden

Scoreborden werden voor het eerst gebruikt bij een paardenrace in 1870 om belangrijke informatie over het evenement aan de toeschouwers te tonen. Sindsdien is de scorebordtechnologie enorm geëvolueerd. Het meest voorkomende type is nog steeds te vinden bij sportevenementen, maar wordt nu meestal aangedreven door LED’s in plaats van gloeilampen omdat het bespaart op energiekosten en moeilijker kapot te krijgen is.

Het belangrijkste aspect: Betrouwbaarheid

Omdat deze led scoreborden voortdurend worden gebruikt om te bekijken, moeten zij uiterst betrouwbaar zijn of anders zullen zij lijden onder het nodig hebben van constante reparatie of vervanging.

Hoewel LED scoreborden duurder zijn, kunnen ze jaren meegaan met lage onderhoudskosten. Een scorebord gedurende een sportseizoen kost naar schatting slechts ongeveer $5 aan stroom per armatuur, vergeleken met gloeilampen die in dezelfde tijdspanne meer dan $20 zouden kosten

Bij het kiezen van led scoreborden, zult u moeten kiezen tussen handmatige bediening of automatische. Handmatige controllers zijn nuttig als u wilt controleren wanneer de kleuren veranderen. Automatische controllers zijn handig als je gewoon wilt een kleur zonder afleiding van een externe bron. Het is ook gunstig omdat het minder elektriciteit verbruikt dan handbedieningen en op een lager prijspunt komt dat nuttig kan zijn in gebieden waar de teams niet het geld voor extra uitgaven op hun geleide scoreborden hebben.

Ben je nou na het lezen van dit artikel helemaal overtuigd van een led scorebord? Klik dan hier!

led strip 5 meter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *