28 november 2021

LED Downlights

2 min read

Een goed verlichtingsproject is een van de belangrijkste punten van elk werk, want naast het vervullen van het hoofddoel, namelijk het verduidelijken van de omgeving, heeft de verlichting ook een decoratieve functie.

Een van de meest creatieve manieren om de inrichting van jouw huis aan te vullen, is te investeren in LED downlights. Dit middel, dat esthetiek en functionaliteit combineert, draagt bij tot de ambiance van de ruimten en kan in alle kamers worden gebruikt.

Naast het accentueren van boekenplanken en rekken, kan verlichting ook een zeer nuttige functie hebben wanneer zij wordt aangebracht in kasten en garderobekasten in slaapkamers, badkamers, keukens en kantoren.

In het artikel van vandaag zullen wij je de verschillende toepassingen van dit type verlichting laten zien. Kijk hier eens naar!

Wat is het beste type lamp voor inbouwverlichting?

Voor wie de trend van in meubelen ingebouwde verlichting wil volgen, zijn LED lampen de beste opties.

Ze worden verkocht in verschillende tinten, zijn geschikt voor smalle ruimten en geven geen warmte af, waardoor ze efficiënter zijn en een geweldig visueel effect hebben.

Soorten LED voor inbouwverlichting

LED downlights

LED downlights zijn kleine lichtpunten die op verschillende plaatsen kunnen worden gebruikt, zoals in rekken, nissen, kasten en zelfs in plafondspots. Zij zorgen voor een meer gerichte verlichting en worden meestal gebruikt om de aandacht te vestigen.

LED-strips

LED-strips worden gevormd door een flexibele elektronische printplaat, waarop verschillende LED-punten zijn aangebracht, die lineair met elkaar verbonden zijn en op laagspanning werken – gewoonlijk 12V of 24V.

Hoe downlighting in meubilair te gebruiken

Plank Verlichting

Het gebruik van verlichting voor rekken en boekenkasten heeft een esthetisch karakter, en is bedoeld om voorwerpen en andere voorwerpen die op het meubilair zijn uitgestald, te accentueren.

Een alternatief is het installeren van ledstrips of -spots onder, naast of op het meubilair. Zo kunt je zien wat erop staat zonder het hoofdlichtpunt aan te hoeven doen. Het visuele effect is erg mooi en gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *