28 november 2021

Knikarmschermen

2 min read
knikarmschermen

Op zoek naar nieuwe zonwering? Kies om deze redenen voor een knikarmscherm

Wanneer je een woning hebt met een tuin waar regelmatig de zon met volle kracht in schijnt, dan zul je jaarlijks op vele dagen behoefte hebben aan wat extra schaduw in de tuin. Het is dan ook maar wat logisch dat je op zoek gaat naar een geschikte vorm van zonwering. Hierbij kunnen knikarmschermen weleens dé oplossing vormen. Hieronder lees je wat vier van de belangrijkste voordelen zijn van knikarmschermen als zonwering.

knikarmschermen

Relatief veel schaduw

Een knikarmscherm kan tot meerdere meters worden uitgetrokken en een breedte hebben van zeker zes meter. Als gevolg van dat alles veroorzaken knikarmschermen vergeleken bij andere soorten zonwering relatief veel schaduw. Zowel in je tuin als binnen in je woning profiteer je daarvan tijdens hete zomerdagen.

Vrije doorloop

Knikarmschermen zijn uiteraard tegen je woning aan geïnstalleerd. Ook wanneer je dit scherm uittrekt om daarmee schaduw te realiseren is het plaatsen van bijvoorbeeld palen of staanders niet nodig. Dit zorgt ervoor dat je in je tuin altijd een vrije doorloop houdt en de volledige tuinruimte beschikbaar hebt voor bijvoorbeeld het plaatsen van een tuinset.

Eenvoudige bediening

Voor welk type knikarmscherm je ook kiest, lastig in de bediening is dit scherm zeker niet. Je kunt hierbij kiezen voor een elektrische of een handmatige bediening. Een elektrische bediening biedt uiteraard meer comfort, maar een scherm met deze bediening is ook wel iets duurder. Met een handmatige bediening is natuurlijk ook niets mis. Dit biedt zelfs de kans om nog wat extra, nuttige lichaamsbeweging te hebben.

Maatwerk mogelijk

Het is voor aanbieders van producten op het gebied van zonwering wat betreft knikarmschermen niet moeilijk om maatwerk te leveren. Er is dus nagenoeg altijd een knikarmscherm in een passend formaat beschikbaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *