Kies voor de professionele hulp van een warmtepomp installateur

Geplaatst op
Warmtepomp installateur

Tegenwoordig worden nieuwe woningen niet langer aangesloten op het gas. Een elektrische warmtepomp zorgt voor het verwarmen van deze woning. Vaak in combinatie met duurzame zonnepanelen, zodat ook de afhankelijkheid van grijze stroom steeds minder groot is. Niet alleen nieuwbouwwoningen zijn af van het gas. Ook bestaande woningen zullen steeds meer afstappen van een klassieke cv-ketel. In 2050 moet Nederland haar gebouwde omgeving aardgasvrij hebben gemaakt. Althans, dat is het doel wat de Nederlandse regering gesteld heeft. Loop alvast vooruit op dit doel, door een warmtepomp installateur in te schakelen voor het aansluiten van een elektrische warmtepomp in je woning.  

Warmtepomp installateur

Een geschikte warmtepomp installateur vinden 

Bij het zoeken naar een geschikte warmtepomp installateur zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Informeer bijvoorbeeld naar de garantie die een bedrijf biedt op de installatie van het apparaat. Vaak staat deze garantie los van de garantie op de warmtepomp zelf. Kijk daarbij naar eventuele keurmerken waarover een installatiebedrijf beschikt. Veel bedrijven die zich focussen op de installatie van warmtepompen beschikken over een InstallQ-keurmerk. In de meeste gevallen zal dit keurmerk op de website van het bedrijf vermeld staan. Het geeft aan dat de installateur voldoet aan de eisen die aan een vakman gesteld mogen worden.  

Zoek naar een installateur voor een specifiek merk 

Sommige installateurs zullen veel ervaring hebben met het aansluiten van warmtepompen van specifieke merken. Het loont om die reden om een installateur te zoeken, die past bij de warmtepomp die jij in huis wilt laten plaatsen. Een dergelijke warmtepomp installateur weet wat de belangrijkste punten zijn bij het aansluiten van apparaten van een specifiek merk. De kans op fouten is hierdoor aanzienlijk kleiner! Ook kan zo’n installateur je adviseren over de verschillende modellen van een merk en het onderhoud wat hieraan moet worden uitgevoerd.