Ieder soort hout zagen

Geplaatst op
cirkelzagen

Wanneer je hout moet zagen worden in veel gevallen gebruik gemaakt van cirkelzagen. Het zaagblad is getand, aan het uiteinde van de tanden zit meestal een gehard stukje staal om snelle slijtage van de tanden te voorkomen. Hoe hoger het toerental van de zaag hoe eenvoudiger je recht kan blijven, dit is vooral bij het zagen van plaatmateriaal. Bochten zagen met een cirkelzaag is bijna niet mogelijk, vandaar dat de zaag alleen wordt gebruikt om recht te zagen.

cirkelzagen

Halverwege een plaat beginnen met zagen

Tegenwoordig zijn er cirkelzagen verkrijgbaar waarmee je in je werkstuk kunt lopen, dit betekent dat je bijvoorbeeld halverwege in een plaat kunt beginnen met zagen. Sommige werkstukken of projecten vereisen dit, bij een gewone cirkelzaag is dit meestal niet mogelijk om te doen. Een compacte zaag om mee te nemen is de handcirkelzaag, geschikt om vele soorten werkzaamheden te kunnen verrichten. Heb je een variant op een accu dan heb je geen snoer nodig wat de zaag nog makkelijker maakt.

cirkelzagen

Zaag altijd rechtuit met een cirkelzaag

Uit de hand kaarsrecht zagen met een cirkelzaag is niet eenvoudig, daarom kun je bij de verschillende merken cirkelzagen gebruik maken van een geleiding. De geleiding kun je op je cirkelzaag plaatsen, deze stel je af en recht zagen is eenvoudiger dan ooit. Voordeel van een geleider is ook dat je geen splinters hebt bij het zagen van plaatmateriaal, meerdere voordelen dus. Let er altijd op bij het kopen van een zaagblad dat je het goede materiaal blad koopt. Hout zagen met een zaag voor metaal is niet goed voor de zaag, tevens kom je zeer moeilijk door het hout heen. Het hout zal verbranden tijdens het zagen.