Ideeën voor de tuin

Geplaatst op

Zoekt u naar ideeën voor uw tuin dan bent u hier aan het juiste adres! In dit artikel bespreken wij een aantal elementen die een tuin vormen en waarmee u uw tuin kan inrichten, opfleuren of zelfs renoveren (Bron: www.rainbow-collection.nl).

Het beste waar u kunt beginnen zijn misschien wel de tuin grens van uw tuin. Deze geven aan waar uw tuin begint en ophoudt. Door hekken of planten te plaatsen op uw tuin grens kunt u privacy creëren en kunt u genieten van uw tuin. Mocht u geen privacy willen dan kunt u deze optie overslaan. U kunt daarna bedenken hoe u uw tuin inricht en het beste is om hiervoor wat vragen aan uzelf te stellen. Bedenk u de volgende vragen en de antwoorden hierop:

  • Wat is het doel van de tuin? Voor ontspanning of het kweken van eigen voedsel of juist om te entertainen?
  • Zijn er dingen in uw tuin die u niet 1, 2, 3 verplaatsen? Zoals een schuur of een kas, houdt hier rekening mee tijdens het inrichten.
  • Heeft u al een voetpad in uw tuin liggen of wilt u deze verplaatsen? Het voetpad is een belangrijk onderdeel die de tuin vorm kan geven.
  • Wilt u gras in uw tuin en bedenk hoeveel ruimte eraan wilt besteden?

Wanneer u uw ontwerp klaar heeft kunt u beginnen met andere elementen van de tuin zoals of u een waterelement wilt of hoeveel potten en bakken u voor uw planten wilt of u deze juist niet wilt. Daarnaast kunt u ook kiezen om schaduw toe te voegen aan uw tuin als u deze niet heeft. Met bijvoorbeeld bomen, een driehoekige doek die u spant over de tuin of uitvalschermen aanschaffen. Zo kunt u tijdens de zomermaanden ook verkoelend in de schaduw zitten.

Hopelijk heeft u hiermee goede ideeën op kunnen doen voor uw tuin en kunt u verder met inrichten.