28 november 2021

Hout gewonnen uit bossen

2 min read

Massief houten panelen worden gezaagd uit neergehaalde boomstammen en omgezet in balken, planken of parket. Het heeft het voordeel een mooie kleur te hebben, mooie nerven, sterk te zijn met goede mechanische eigenschappen voor de assemblages, maar met het ongemak om te vervormen vanwege variaties in temperatuur en vochtigheid.

Massief hout staat ten opzichte van fineer: de planken of meubels zijn 100% hout en niet enkel een afwerklaagje. Meubels gemaakt van massief hout hebben geen holle ruimtes en de specifieke kenmerken variëren per soort.

Massief houten panelen : herkomst een boomsoorten

Voor de schrijnwerkerij geven we de voorkeur aan de geografische oorsprong van het hout volgens het gebruik (Europees hout of tropisch) en voor bladhout in plaats van naaldhout. Onder de Europese boomsoorten verstaan we de eik, de kastanjeboom, de beuk, de walnoot, de iep, de wilde kers,…

Tropisch , massief houten panelen, vind je soorten bomen als mahonie, teak, ebbenhout van makassar, padouk, amarello…

Wat zijn de voordelen van natuurlijk hout?

1.Meubelen gemaakt uit Massief houten panelen gaan lang mee. Als een houten brug de last van de tijd kan weerstaan, stel je dan voor hoe lang een stevige tafel meegaat?

2. Massief hout ziet er gewoon prachtig uit. Het aangename uiterlijk van een voor fans van traditionele meubels en ontwerpen, die de neiging hebben meer uit te geven zolang hun droomprojecten worden vervuld.

3. Een interieur rijk aan massief hout kan de waarde van uw eigendom verhogen. Door zijn esthetiek en indrukwekkende duurzaamheid maakt massief houten meubilair een verschil bij verkoop of verhuur.

4. Meubels van natuurlijk hout zijn er in verschillende vormen en stijlen. De meeste soorten massief hout zijn vrij eenvoudig om mee te werken, waardoor ze kunnen worden gebruikt voor aangepaste projecten en zelfs doe-het-zelf. Massief hout is duurder dan MDF-platen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *