28 november 2021

Hoe gaat de plaatsing van lichtkoepels?

2 min read
lichtkoepels

Een lichtkoepel is eigenlijk een lichtdoorlatend raam die je op allerlei plekken kan plaatsen. Lichtkoepels worden vooral gebruikt om dus meer licht door een bepaalde ruimte te laten, zonder daar direct een nieuw raam te plaatsen. Een lichtkoepel is makkelijker om te plaatsen in tegenstelling tot een nieuw raam te laten plaatsen. Veel mensen vinden het concept van een lichtkoepel handig en fijn, vooral omdat het sneller en makkelijker te plaatsen is. Natuurlijk kan je allerlei verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgen bij de lichtkoepel leveranciers. 

lichtkoepels

Waar en waarom?

Lichtkoepels zijn bedoeld om meer lichtinval te creëren in een bepaalde ruimte, veel gekozen ruimtes zijn schuren of een aanbouw bijvoorbeeld. Door een lichtkoepel te plaatsen creëer je meer natuurlijke lichtinval, niemand wilt altijd in kunstlicht zitten natuurlijk. Als je een aanbouw geplaatst hebt waar je in wilt gaan werken bijvoorbeeld, is het beter voor je als je een lichtkoepel geplaatst en kan werken in natuurlijk licht. Doordat de koepels een schuine constructie hebben komt er veel licht binnen een bepaalde ruimte, vooral door de verspreiding van licht krijgt de ruimte veel licht. Door zo’n koepel te plaatsen bespaar je natuurlijk ook de kosten van elektriciteit want je hoeft overdag eigenlijk geen lampen aan. 

Soorten

Je hebt verschillende soorten lichtkoepels waar je uit kan kiezen. Je kan een bolle lichtkoepel kiezen, een piramidale of een platte lichtkoepel, elke soort heeft zo z’n voor en nadelen natuurlijk. Wanneer de lichtkoepel geplaatst gaat worden op een plat dak wordt er meestal gekozen voor een vlakke lichtkoepel. Als de lichtkoepel in de woonkamer geplaatst wordt bijvoorbeeld, wordt het vaak aangeraden om een wat dikkere koepel te kiezen. Door een dikkere koepel te kiezen met drielaags glas bijvoorbeeld, blijft de ruimte goed geïsoleerd en lekker warm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *