28 november 2021

Het industriële interieur realiseren

2 min read

Ben jij toe aan een nieuwe uitstraling in huis? Dan kan je allereerst je interieur aanpakken. Voor velen lijkt dit een klus die geen einde heeft, maar het is een echte kunst om te weten hoe je de perfecte combinatie in huis maakt. Met dit artikel wil ik je helpen. We gaan het hebben over het industriële interieur. het industriële interieur staat bekend om zijn kille en koude uitstraling maar door wat elementen aan te passen kan dit jouw droominterieur worden dat duurzaam, robuust en uitnodigend is (Bron: ShopX)!

Schaf de juiste meubels aan

Het industriële interieur kenmerkt zich door het gebruik van staal en metalen als materialen, maar dit betekent niet dat de gehele tafel van metaal is, dat je stoelen en bank van staal zijn. Integendeel, in het industriële interieur wordt vaker dan niet gebruik gemaakt van staal en metaal als elementen van een meubelstuk, maar niet het meest belangrijke. Neem bijvoorbeeld een leren bank. De leren bank kan je aanschaffen met metalen poten die matchen met de metalen poten van de tafel, stoelen en salontafel die je later aanschaft. Zo krijg je ook eenheid in je interieur.

Speel met kleuren

Voor het industriële interieur wordt vaak gebruik gemaakt van koude kleuren zoals blauw. Ga hier niet in mee! Wanneer je in het industriële interieur een houten tafel hebt en een houten salontafel worden de mogelijkheden groter. Ga voor een warme kleur die dichtbij de koude kleur staat, zoals donkerblauw groen of paars. Deze kleuren zijn al iets minder kil dan blauw en zorgen voor een warmere uitstraling. In combinatie met het hout in het interieur komt de kamer samen en lijkt deze uitnodigender dan bij een blauwe muur. Vergeet ook geen kleur te gebruiken bij de accessoire. Zo is okergoud een mooie kleur om te combineren met donkerblauw groen. De kleur zal uit het interieur springen en een speelse toevoeging zijn, naast dat deze karakter geeft aan het interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *