Heeft u oud ijzer over? Gooi het niet zomaar in de vuilnisbak!

Geplaatst op

Herkent u dat? U heeft allerlei oude blikjes en anders ijzerafval waarvan u eigenlijk niet weet wat u er mee moet. Want moet oud ijzer nu bij het restafval, of moet het apart? In dit artikel leggen we uit wat u met uw afval kunt doen, en beter nog; hoe u er geld mee kunt verdienen.

Bewaar oud ijzer

Ten eerste is het belangrijk om uw oud ijzer niet zomaar weg te gooien bij het restafval! U kunt uw ijzerafval het beste bewaren, en daarna kunt u dit inleveren bij een speciaal inleverpunt. Wist u dat dit niet alleen beter is voor het milieu, maar u er ook nog eens geld mee verdient?

oud ijzer

Geld verdienen met uw afval

Wanneer u uw oud ijzer namelijk inlevert bij een verzamelpunt, krijgt u hier namelijk geld voor. Vaak is dit niet heel veel, maar alles is natuurlijk mooi meegenomen. Hoe veel geld u krijgt hangt af van de soort ijzer die u inlevert, het gewicht ervan en de ijzerprijs op dat moment. Wilt u meer weten over de actuele ijzerprijzen? Kijk dan eens op www.kh-metals.nl.

Beter voor het milieu

Daarnaast is het inleveren van uw oud ijzer natuurlijk beter voor het milieu dan het zomaar weg te gooien. Wanneer u uw ijzerafval inlevert, zwerft er niet alleen minder ijzerafval rond op de wereld, maar wordt het ijzer ook nog eens gerecycled. Zo komen er dus ook minder gassen en andere schadelijke stoffen vrij bij het produceren van nieuw ijzer, aangezien er minder nieuw ijzer nodig is. Op die manier kunt u dus zonder al te veel moeite bijdragen aan een beter milieu, terwijl u ook nog eens geld verdient!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *