Haeger

Geplaatst op

Royal Haeger is sinds 1820 een toonaangevende fabrikant van servies en kookgerei ter wereld. Haeger werd al snel herkenbaar door zijn prachtige, gedurfde ontwerpen, variërend van grillig tot dramatisch. Als Amerika’s grootste en oudste fabrikant van kookgerei heeft Haeger consequent een breed scala aan unieke producten gemaakt, variërend van serviesgoed tot aan de muur gemonteerde beeldjes, China, lampen en kleine knuffelbeesten. Hun serviesproducten zijn enkele van de meest gevraagde door restaurants, thuiskoks en cadeaugevers. Hoewel de meeste van hun producten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zijn de meeste van hun gerechten gemaakt van keramiek of aardewerk.

De eerste verzameling

De eerste verzameling Haeger-aardewerk begon in het jaar achttien71 door Peter Haeger, een rijke Amerikaanse zakenman, die zijn zoon Christian de opdracht gaf een nieuwe aardewerkzaak voor hem te bouwen. Het bedrijf begon als een simpele spelling van zijn naam “Christian Haegler”. De naam veranderde later in Haeger. Haeger begon met een kleine winkel in Overholidays, Ohio, waar kookgerei en keramiek werd verkocht. Het duurde niet lang voordat zijn omzet steeg tot een grote winkel in het hart van Cincinnati. Naast het aanbieden van kookgerei en keramiek maakte Christian Haegler ook haeger vazen ​​en koffiepotten. Glazen vaas haeger, ontworpen voor montage aan de muur, was een zeer populaire toevoeging aan de moderne architectuur van het midden van de eeuw.

Andere ontwerpen

Andere ontwerpen waren onder meer bloemenvaas haeger met bloemen aan de zijkanten en mandachtige haeger kommen. Sommige kunstwerken zijn gemaakt met een unieke mix van email en glas-in-lood, “emaille op glas” genoemd, een concept dat voor het eerst in Duitsland werd gebruikt, maar later over de hele wereld werd overgenomen. Sommige kunstwerken zijn gemaakt met een combinatie van glas-in-lood en aluminiumfolie als een manier om unieke patronen te creëren die in het oog springend en toch delicaat zijn. Een zeer aantrekkelijk type Haegler-kunstwerk is het zwarte panter-kunstwerk dat is ontworpen door kunstenaar Peter Reinhart, die zich liet inspireren door de inheemse Amerikaanse schildpaddensoort die de zwartvoetige booby wordt genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *