Een nieuw hoofdstuk is aangebroken

Geplaatst op

De vakantie is alweer voorbij gevlogen en het nieuwe schooljaar staat weer op het punt te beginnen. Hoewel wij niet echt van de vakantie hebben kunnen genieten in verband met alle maatregelen die getroffen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan, moeten we wel weer aan de bak voor school. Zelf ga ik nu een begin maken aan een nieuwe vervolgopleiding en heb ik ook besloten om gelijk op kamers te gaan. In de afgelopen weken heb ik al mijn spullen ingepakt en heb ik mij veel bezig gehouden met de verhuizing naar mijn nieuwe plek. Mijn nieuwe plek ligt een stuk dichterbij mijn werk en bij mijn nieuwe school. Ik zat er al een tijd over na te denken om voor mijn studie op kamers te gaan en om op mijzelf te gaan wonen. Het is een grote stap, maar ik denk dat ik daar ook wel aan toe ben. Ik zal rekening moeten houden met veel verschillende dingen. Zo krijg ik meer verantwoordelijkheid en moet ik alle huishoudelijke taken zelf gaan uitvoeren. Aan het begin zal dat wel even wennen zijn, maar dat moet vast wel goed komen.

Zoektocht naar een nieuwe plek

Ik heb al een tijd met het idee in mijn hoofd gezeten om op kamers te gaan voordat ik aan mijn studie zou beginnen. Het idee heb ik vervolgens voorgelegd aan mijn ouders. Ze stonden daar zeker voor open, maar ze vonden wel dat ik een goed plan van aanpak moest maken. Ik moest een duidelijk overzicht maken van alle mogelijke kosten en van alle huishoudelijke klusjes die ik moest gaan doen. Ze wilden graag dat ik er beter over na ging denken. Nadat we nog wat dingen hadden besproken en verder hebben overlegd, hebben we de keuze gemaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe plek. Ik ben via mijn medestudenten op een leuke plek terecht gekomen. Dat ging vrij makkelijk en al erg snel had ik iets op het oog. Het was nu zaak om mijn spullen in te pakken en om alles te verhuizen.

Nog wat aanpassingen moeten doen

De woning was in een goede staat en er hoefde vrij weinig meer aan te gebeuren. Dat kwam mij ook wel erg goed uit, want ik ben niet zo’n handige klusser. Het enige wat er nog moest gebeuren was het vervangen van de lampen. Ik kon ervoor kiezen om er normale spaarlampen te plaatsen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb juist voor led downlight gekozen, want dat zorgt voor erg mooi licht en het is ook erg zuinig wat betreft het energieverbruik. Het is een soort led verlichting dat verschillende soorten licht kan geven en dat kan ik zelf aanpassen.