De mooiste vloeren voor in je nieuwe woning

Geplaatst op
goedkoop laminaat

Heel toevallig op zoek naar een mooie vloer? Of je nu een nieuwbouwwoning hebt gekocht, een ander huurhuis betrekt of gaat verhuizen, een mooie vloer tegenkomen is niet altijd het meest simpele. Je wil namelijk dat de kwaliteit goed is en de prijs laag is, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten voor een laag bedrag.

Laminaat

Als je voor laminaat gaat, weet je dat je een mooie vloer krijgt. Laminaat is namelijk tijdloos en altijd wel van goede kwaliteit. Goedkoop laminaat is er zeker te krijgen en ook verschillende kleuren. Hierdoor is het zo’n gewilde vloersoort. Een ander voordeel van laminaat is het gemak dat je ervaart bij het schoonmaken en houden ervan. Je hoeft slechts te stofzuigen en af en toe te dweilen om je vloer netjes te houden. 

Laminaat is daarnaast vrijwel onderhoudsvrij. Tijdens koudere dagen kan laminaat nog steeds perfect, want met vloerverwarming is dat probleem opgelost. Je kunt genieten van warme voeten én een goed gestylde woonkamer.

Tapijt

Tapijt is een andere vloersoort die populair is. Het is een vloersoort die niet bij elke stijl of inrichting zal passen, maar zeker wel in sommige ruimtes van je huis. Denk dan bijvoorbeeld aan de slaapkamer, zolder of gang. Tapijt geeft een warme uitstraling en een huiselijke sfeer. Het voelt heerlijk warm aan je voeten wanneer je zonder schoenen door het huis loopt. Mocht je toch met schoenen door het huis lopen, dan is het voordeel van tapijt dat de verdieping eronder en de buren je niet horen stampen of springen en tijdens het verzetten of verplaatsen van meubels niet klagen. Tapijt heeft namelijk een dempend effect.

Tegels

Niet alleen badkamers, keukens of toiletruimten hebben tegels, ook andere ruimtes in je huis kunnen worden betegeld. Tegenwoordig zie je ze steeds meer. Tegels zijn zo populair door de vele mogelijkheden. Zo heb je verschillende materialen, kleuren, afmetingen en natuurlijk verschil in prijs. Met tegels kun je vele kanten op en je kunt verschillende effecten creëren om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Denk bijvoorbeeld aan matte vloertegels bij een modern interieur in combinatie met vloerverwarming. Of denk aan hoogglans tegels voor een fraaie afwerking.