De effecten van verschillende verlichting in je woning

Geplaatst op

Licht heeft een ontzettend groot effect op het interieur in onze woning. Veel meer dan de meeste mensen denken. Vaak denken we dat de ene lamp onze woning net een andere uitstraling geeft en dat is helemaal waar. Maar licht over het algemeen doet nog veel meer op verschillende manieren. Daarover hieronder meer informatie. 

Een goede sfeer met natuurlijk licht

Het beste effect van licht krijgen we altijd nog zonder lampen. Daarmee bedoelen we natuurlijk het natuurlijke licht dat van buiten komt. Tegenwoordig zien we daarom ook steeds meer woning met ontzettend grote ramen die worden gemaakt van gehard veiligheidsglas. Doordat de ontwikkeling van glas de laatste decennia erg hard is gegaan, is er op dit gebied ook steeds meer mogelijk geworden. Deze ramen, of glazen schuifdeuren naar buiten, zijn op maat te maken, ontzettend stevig en zorgen voor het beste en meeste natuurlijke licht van buiten naar binnen. 

Sfeerverlichting in de woonkamer

Maar natuurlijk licht van buiten kunnen we in de avond natuurlijk niet van profiteren. Daarom is het ook belangrijk om sfeerverlichting in de woonkamer te hebben. Dit is ten slotte de plek in huis waar de meeste mensen in de avond de meeste tijd doorbrengen. Hier wil je daarom een goede sfeer creëren.

Aangeraden wordt om sfeerverlichting te creëren met verschillende lampen die ook bij elkaar aan kunnen sluiten. Dus koop de lampen niet allemaal los van elkaar, tenzij je er een oog op houdt dat het goed bij elkaar past. Zo creëer je een juiste sfeer in de hele ruimte.

Zo zijn er lampen die allemaal werken op technische snufjes en daarom vallen in de categorie van smart-verlichting. Maar wil jij andere verlichting, zoals antieke lampen in de woonkamer? Zorg dan dat de andere lampen hier ook bij passen. Hier vind je meer antieke verlichting, zodat je alles voor jouw woonkamer in een keer bij elkaar hebt. 

Accentverlichting voor functionele aspecten

Naast de sfeerverlichting in je woning heb je ook functionele verlichting nodig. Bijvoorbeeld een lampje naast de bank of je best om een boek te lezen. Dit wordt ook wel accentverlichting genoemd. Zorg er in dit geval voor dat alle accentverlichting en de sfeerverlichting in je woning goed met elkaar overeen komt en dat het een het ander niet in de weg zit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *