4 handige tips voor als je een cv ketel hebt

Geplaatst op
GreeOn

Een lekker warm huis en warm water kunnen we niet meer wegdenken. Hiervoor heb je wel een cv ketel nodig. De meeste huizen en gebouwen beschikken dan ook over een cv ketel. Een cv ketel zorgt voor stroom, maar kan ook helpen om geld te besparen op stroom.

Tip 1: onderhoud uitvoeren

Een cv ketel wordt dagelijks gebruikt en iets wat dagelijks gebruikt wordt is onderhevig aan slijtage, waardoor er automatisch ook onderhoud aan zit. Als je periodiek je cv ketel laat controleren en onderhouden, dan hoef je ook minder zorgen te maken om hoge kosten van vervanging of reparaties. Hoe vaak je cv ketel onderhoud nodig heeft ligt aan de ketel en hoe oud hij is.

Tip 2: oude vervangen

Cv ketels gaan redelijk lang mee. Toch kunnen ze er na een aantal jaar mee ophouden. Soms is reparatie mogelijk, maar soms is het ook verstandiger om de cv ketel gewoon te vervangen als hij al oud is. Een zuinige cv ketel is een investering die je op lange termijn weer makkelijk terugverdiend. Hulp of advies nodig? Neem dan contact op met GreeOn.

Tip 3: centrale plek in het huis

Het plaatsen van je cv ketel in een centrale ruimte in het huis of gebouw is het beste, zodat de lijnen van de cv ketel naar bijv. de verwarming kort blijven en je zoveel mogelijk warmte vasthoudt. Vaak staat een cv ketel dan ook op zolder. Het kan makkelijk de badkamer bereiken, omdat je daar veel gebruikt maakt van warm water voor het douchen. Daarnaast is het natuurlijk mooi weggewerkt.

Tip 4: een slimme thermostaat

Tegenwoordig bestaan er manieren om slimme apparaten in te stellen die onder andere de energie in je huis beheren. Het hebben van een cv ketel met een slim apparaat (slimme thermostaat) kan je helpen om zo efficiënt mogelijk met de energie om te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *